touch screen  
zaslon občutljiv na dotik touch screen kiosk
 
Rešitve » Zdravstvene ustanove

Pomembno za vse bolnišnice je, da se, brez znižanja kakovosti storitev, zreducirajo stroški medicinske nege bolnikov. Kiosk je pravi instrument za dosego tega cilja.

Z uvedbo kioska se nemudoma razbremeni zaposlene na informacijskem pultu in ostalo osebje in tako se poveča njihova učinkovitost.
Kiosk uporabnikom zagotavlja informacije o splošnih storitvah, podatke o zdravnikih in oddelkih, urnikih ordinacij, interaktivni načrt stavbe, o čakalnih dobah, o pravilih za prijave na pregled, o obiskih bolnikov na posameznih oddelkih, itd.

Kiosk, ki ima vgrajeno slušalko, tudi omogoča komuniciranje z določenim zdravnikom ali oddelkom ali celo bolnikom, ne da bi pri tem bil potreben osebni stik (v obdobjih, ko zaradi določenih prenosljivih bolezni zadrževanje na oddelkih ni zaželeno, ali pa na tistih oddelkih, kjer je zadrževanje časovno strogo omejeno).


Sistem je zelo koristen tudi pri orientaciji v stavbi. Prikazuje tekoče podatke o tem, kateri prostor je čemu namenjen, kje se nahaja iskana ordinacija, urnik zdravnika, na katerem oddelku in v kateri sobi leži bolnik, itd. Obiskovalec si lahko načrt stavbe z zarisano potjo, tudi natisne. Vse to pa razbremeni osebje na informacijskih pultih.

Prav tako kioski ponujajo informacije tudi za bolnike: vrste diet glede na bolezen, vrste terapij pri določenih poškodbah, priporočljive telovadne vaje za različne vrste bolnikov, predvidene poteke zdravljenja pri splošnih boleznih in poškodbah in tekoče informacije, na primer, o jedilnikih, o dežurstvih zdravnikov, o obratovanju ordinacij, itd.


Z dodatnim velikim prikazovalnikom (plazma ali TFT display), ki je povezan s kioskom, se ob izbiri določenih informacij sočasno odvrtijo na velikem prikazovalniku vsebine ali animacije, ki sovpadajo s tekočo vsebino na kiosku.

Kiosk je tudi primeren oglaševalski prostor, kjer se lahko izpostavijo različni oglaševalci tako medicinskih pripomočkov in zdravil kot tudi oglaševalci ostalih izdelkov in storitev.

Koristne rešitve za zdravstvene ustanove:

Bolniški informacijski sistem
Plačljiv dostop do interneta (brezžični ali statični)
Načrt stavbe in orientacijski sistem
Storitveni informacijski sistem
Informacijski sistem zdravljenja
Programska oprema in rešitve za elektronske oglaševalske prikazovalnike in digitalno oglaševanje


Prednosti:

Izboljšanje orientacije znotraj zdravstvene ustanove za bolnike in obiskovalce s pomočjo interaktivnega orientacijskega sistema
Optimizacija stroškov z zmanjševanjem administrativnih izdatkov
Možnost uporabe interneta, posebej v čakalnicah
Možnost posredovanja vprašanj bolnišničnemu osebju
Zmanjševanje stroškov tiskanja zaradi posredovanja informacij direktno na ekranu
Koristne povezave: Cobit spletna mreža:   Friendlyway: